Burnout

behandelen met shiatsu

Wat kan het behandelen van een burnout met shiatsu voor jou betekenen?

Burnout en shiatsu

Burnout en een shiatsu behandeling

Ervaar zelf de effecten van een shiatsu behandeling bij een burnout

Shiatsu bij burnout

Burnout is het eindstadium van een proces en geen ziekte. Het ontstaat bij gezonde mensen die meestal goed gefunctioneerd hebben. Burnout wordt voorafgegaan door een lange periode (soms jaren) van overbelasting, door frustraties en stressfactoren. Bij een burnout is het vermogen om van lichamelijke en geestelijke vermoeidheid te herstellen sterk verminderd of verloren gegaan. Helder en systematisch denken en het verwerken van emoties zijn moeilijk. In veel gevallen is de rek eruit, alsof er iets is geknapt.

Mensen met aanleg voor een burn-out hebben vaak de neiging om in tijden van stress juist door te gaan en stellen weinig grenzen. Een burn-out is niet, zoals veel mensen denken, werk gerelateerd maar het is een combinatie van genetische aanleg, karakter en omgevingsfactoren. Perfectionisten, mensen die hun werk heel goed willen doen, die hard werken en plichtsgetrouw zijn, hebben bijvoorbeeld een grotere kans om in deze situatie van chronische overbelasting terecht te komen.

Het gevolg van chronische overbelasting is dat men steeds meer moeite heeft goed te functioneren. Om je functioneren op peil te houden moet je steeds harder werken. Hierdoor neemt de belasting geleidelijk toe en ontstaat er een neerwaartse spiraal. Zo kun je in een vicieuze cirkel belanden.

Het belangrijkste verschijnsel is vermoeidheid. Mensen met burnout verschijnselen leven van weekend naar weekend. Hebben moeite met inslapen, omdat ze nog bezig zijn met zaken die gebeurd zijn of die nog moeten gebeuren. Een tweede verschijnsel is dat mensen met burnout verschijnselen een negatieve en cynische houding vertonen, terwijl zij daarvoor juist geprezen werden vanwege hun grote inzet. Een derde verschijnsel is het ontstaan van een negatief zelfbeeld, het gevoel van steeds slechter te functioneren.

Een (dreigende) burnout kun je herkennen aan een combinatie van de volgende symptomen:

  • Constante vermoeidheid en stemmingswisselingen
  • Overal als een berg tegenop kijken en alles te veel vinden
  • Regelmatige griepjes en vreemde lichamelijke klachten
  • Concentratieproblemen
  • Interesses verliezen
  • Angst voor vanalles en paniekaanvallen
  • Niet meer kunnen genieten van het leven

Effect behandelingen bij burnout

  • zorgen voor minder schommelingen in emoties en stemming door meer rust en ontspanning.Waardoor je zelfbeeld verbeterd en je je prettiger voelt
  • rustigere energie betekent ook beter in staat om deel te nemen aan sociale interactie
  • oefeningen die je helpen om dichter bij jezelf te blijven. Yoga oefeningen, stretch oefeningen en ademhalingsoefeningen

Intake gesprek

Na het intake gesprek (wat zijn eventuele andere klachten) en de diagnose wordt in de shiatsu behandeling bekeken hoe je het beste behandeld kunnen worden. Shiatsu behandelingen  zorgen sowieso voor meer rust in lichaam en geest.

Voor meer informatie en om zelf een shiatsu behandeling te ervaren, kun je altijd contact opnemen.

TOP