Structurele shiatsu

Structurele shiatsu is het werken aan het skelet van het lichaam

Shiatsu is het werken met het lichaam. Door op bepaalde punten nadruk te leggen met duimdruk gaat de levensenergie weer beter stromen. Bij structurele shiatsu werk je ook met het bewegingsapparaat (het skelet) .

Structurele shiatsu

Correcties aan de structuur

Shiatsu is het werken met lichaamsenergie door meridianen (energiebanen) te behandelen. Op deze manier wordt het evenwicht in lichaam en geest hersteld. Structurele shiatsu is het werken aan de beenderstructuur (skelet) van het lichaam. Het skelet is het meest compacte deel van je “zijn”.
In de shiatsubehandeling worden eerst spieren losgemaakt door een diepe spiermassage. Zo kunnen lichaam en spieren helemaal ontspannen. Door deze voorbereiding is het lichaam klaar voor correcties aan de structuur (ruggewervels). Als er een nekwervel niet helemaal in lijn staat met de andere nekwervel kan de doorstroming van de aders en zenuwen die door de nek- en ruggewervels lopen, verstoord raken wat bijvoorbeeld hoofdpijn of schouderpijn kan veroorzaken. Een onevenwicht dus.

Manipulaties

Door structurele shiatsu wordt het skelet terug in de natuurlijke positie gebracht. Door zachte manipulaties van de behandelaar (corrigeren) neemt het lichaam ‘zelf’ de meest natuurlijke positie aan. Door die natuurlijke, betere structurele houding is er een betere doorstroming van energie en verminderen of verdwijnen klachten. Het lichaam komt weer in balans op allerlei gebied (fysiek, emotioneel en mentaal).

In een shiatsubehandeling maak ik gebruik van verschillende technieken waaronder structurele shiatsu om bijvoorbeeld ruggewervels, bekkenstand te corrigeren, maar ook om schouders/rug die erg vast zit, soepeler te maken.

TOP