Spanningshoofdpijn

klachten behandelen met shiatsu

Wat kan het behandelen met shiatsu voor jou betekenen

Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn en een shiatsu

Ervaar zelf de effecten van een shiatsu behandeling op je spanningshoofdpijn klachten

Effect shiatsu op spanningshoofdpijn

Wat is spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn komt plotseling op en wordt gekenmerkt door een doffe, continu hoofdpijn die meestal aan beide zijden van het hoofd zit of voelt als een strakke band om het hoofd. Deze drukkende, knellende pijn kan een paar dagen aanhouden. De spieren van schouders, nek en hoofd zijn vaak extra gevoelig. Fel licht of hard geluid kan beter vermeden worden. Bij spanningshoofdpijn is de eetlust vaak minder, maar in tegenstelling tot migraine is er geen sprake van misselijkheid.

Vaak wordt spanningshoofdpijn veroorzaakt door spierspanningen in schouders, hals en hoofd. Dit kan komen door een verkeerde houding, moeheid, ergens tegen opzien (spanningen).  Soms ook is er helemaal geen duidelijke reden waar de hoofdpijn vandaan komt.

Bij een shiatsu behandeling wordt gekeken welke organen uit balans zijn en waar de belangrijkste blokkades zitten. Hier wordt aan gewerkt tijdens een massage. Een shiatsu behandeling helpt natuurlijk ook om stress en druk te verminderen. Een belangrijk issue bij spanningshoofdpijn.

Bij last van spanningshoofdpijn wordt er tijdens een shiatsu behandeling extra aandacht gegeven aan de schouder-, nek- en rugspieren. Zeker ook omdat hier vaak de spanningen zitten die weer de spanningshoofdpijn tot gevolg (kunnen) hebben.

Voor meer informatie en om zelf een shiatsu behandeling te ervaren, kun je altijd contact opnemen met shiva-ganesh.com

Meer informatie over een shiatsubehandeling.

Effect behandelingen

  • minder frequent een aanval tot helemaal geen aanvallen meer
  • meer ontspanning kunnen nemen en rust in je lichaam
  • door het weglaten van bepaalde voeding geen of bijna geen aanvallen meer krijgen

Intake gesprek

Na het intake gesprek (wat zijn eventuele andere klachten naast je hoofdpijn) en de diagnose wordt in de shiatsu behandeling bekeken hoe de spanningshoofdpijn het beste behandeld kan worden. Een shiatsu massage helpt natuurlijk ook om stress en druk te verminderen.

Voor meer informatie en om zelf een shiatsu behandeling te ervaren, kun je altijd contact opnemen.

TOP