Wat is shiatsu

Shiatsu is één van de oudste ‘healing’ methoden van de mensheid uit de Traditionele Oosterse Geneeskunst waarmee gezondheidsklachten voorkomen kunnen worden, verminderen of zelfs verdwijnen.

Shiatsu werd oorspronkelijk in Japan gegeven door blinden. Na de tweede wereldoorlog kreeg het meer status en werd het door de overheid erkend als therapievorm en kreeg het haar eigen scholen. Er zijn globaal twee ontwikkelingen. De eerste lijn volgt de klassieke oosterwat is shiatsuse geneeskunde. De tweede lijn volgt de ideeën zoals die ontwikkeld zijn door Shizuto Masunaga (professor in de psychologie), zen-shiatsu. Het bijzondere aan de benadering van S. Masunaga is niet alleen dat hij het meridiaansysteem uitbreidde, maar vooral dat hij ook de psychologie introduceerde binnen de shiatsu. Hierdoor werd het meer dan voorheen mogelijk om ook geestelijke en emotionele klachten te behandelen.

Shiatsu is een belangrijke ondersteuning in je zoektocht en evolutie naar een natuurlijker levenswijze, zowel voor de ‘ontvanger’ als voor de ‘gever’!

Wat betekent shiatsu

Letterlijk betekent het woord shiatsu “druk met de vingers”. Door subtiele druk uit te oefenen op het lichaam, met de duimen, vingers, handpalmen, ellebogen en voeten komt de lichaamsenergie in balans en zal deze vrij gaan stromen. Hierdoor verminderen of verdwijnen lichamelijke en psychische klachten, zoals hoofdpijn, rugpijn, spijsverteringsproblemen en depressies.

De essentie van shiatsu therapie is aanraking, dat kan een vlinderlichte aanraking zijn, maar dat kan soms ook een wat krachtigere techniek zijn. Shiatsu activeert, versterkt en stimuleert het zelfgenezend mechanisme van het lichaam. Het brengt de lichaamsenergie weer in balans, zodat fysieke, mentale of emotionele klachten verminderen of geheel verdwijnen.

Hoe kan shiatsu therapie jou helpen bij je klachten.

TOP