Shiatsu Therapie

Shiatsu therapie voor jou, wat kan shiatsu voor jou betekenen in de praktijk

Shiatsu therapie

Ervaar zelf wat een shiatsu behandeling voor jou kan betekenen

Vraag vrijblijvend informatie op

Hoe werkt shiatsu

Wat doet het

Shiatsu therapie werkt in op de subtiele anatomie van het lichaam, daar waar de energie stroomt die ‘ki’ (Japans) of ‘chi’ (Chinees) wordt genoemd. Deze ‘ki’ stroomt door je organen en alle delen van het lichaam, langs kanalen die we meridianen noemen. In de shiatsu therapie pas je druk- en strektechnieken toe. Op deze manier wordt de ‘ki’ gerevitaliseerd in die delen van je lichaam waar de energiestroom gestagneerd is. Dus daar waar spanning zit, treedt ontspanning op en de zwakke zones worden gestimuleerd.

Vanuit de basisvisie van shiatsu therapie wordt het leven benaderd met diep respect. Alle mensen, dieren, planten, mineralen en de energetische sferen zijn met elkaar verbonden. Door het aanraken bij shiatsu wekt de therapeut je zelfgenezende kracht op en activeert deze. Je ervaart een verhoogd gevoel van welzijn in lichaam, geest en ziel.

Bij pijn of andere klachten is er een disbalans van energie in het lichaam. Shiatsu therapie reguleert de werking van het zenuwstelsel, verhoogt de weerstand van het lichaam, verbetert de bloedcirculatie, reinigt de weefsels en versoepelt het lichaam (structurele shiatsu, werken op de structuur van je lichaam) . Deze therapie heeft als resultaat dat de aanwezige lichaamsenergie weer in balans komt. Ziektesymptomen op zowel lichamelijk als emotioneel gebied kunnen hierdoor gedeeltelijk of geheel verdwijnen.

Officieel wordt shiatsu als een alternatieve therapie beschouwd. Beter is het om te spreken van complementaire geneeswijze. Complementair op de reguliere geneeskunde, omdat shiatsu zeker niet als vervanging van de reguliere geneeskunde moet worden gezien, maar als aanvullende therapie.

TOP