International School of Shiatsu

ISS Kiental is opgericht in 1986 door Saul Goodman en is één van de eerste Europese shiatsu opleiding.

Shiatsu opleiding Kiental CHDe shiatsu opleiding is zeer intensief: een lesblok bestaat meestal uit 2 weken intern les volgen. Zo ontstaat een hechte groep studenten en vind/krijg je ook de ruimte om jezelf te ontwikkelen. De shiatsuschool is gevestigd in Kiental midden in de bergen; een schitterende omgeving om helemaal tot jezelf te komen.

De opleiding tot shiatsutherapeut heb ik afgerond bij de Internationale Shiatsu School in België. Voor extra verdieping als shiatsu therapeut heb ik nog diverse aanvullende cursussen gevolgd als structurele shiatsu, werken met het centrale kanaal, macrobiotisch koken, etc.

Doel Shiatsu Opleiding

De shiatsu opleiding is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde, Shizuto Masunaga (zen shiatsu), structurele shiatsu, voeding/macrobiotiek. Kortom een heel breed spectrum. Het is de bedoeling om zowel op fysiek als emotioneel vlak meer evenwicht te creëren en de zelfhelende kracht van het lichaam te activeren.

Studie van de Yin-Yang filosofie, de biologische evolutie, het verband tussen voedsel en gezondheid, nieuwe inzichten in lichaamsstructuur en -cultuur met o.a. Okido-yoga, Do-In en andere oefeningen maken deel uit van de shiatsu opleiding en geven de nodige inzichten om met enthousiasme shiatsu toe te passen.

Shiatsu behandeling

Hoe werkt shiatsu therapie, ervaar het zelf

TOP