Rugpijn

klachten behandelen met shiatsu

Wat kan het behandelen van de rugpijn met shiatsu voor jou betekenen?

Rugpijn klachten

Rugpijn en een shiatsu behandeling

Ervaar zelf de effecten van een shiatsu behandeling op je rugpijn klachten

Effect van shiatsu op rugpijn

Rugpijn kan velerlei oorzaken hebben. Eerst en vooral is het belangrijk dat het duidelijk wordt wanneer je pijn hebt en waar die pijn precies zit. Onderrug, op de schouderbladen, daar juist tussenin. Die verschillende zones corresponderen weer met je meridianen (energiebanen).

Een eerste gesprek kan dus al veel vertellen waar gezocht moet worden naar de oorzaak van de pijn. Tijdens een shiatsu massage wordt de kern van de problemen gezocht.

De behandeling zorgt ervoor dat de energie weer door de meridianen gaat stromen en de organen weer in balans komen. Dit kan na een paar behandelingen al het geval zijn. Mocht het probleem makkelijker behandelbaar zijn, dan kan het zijn dat er minder behandelingen nodig zijn. Dat ligt natuurlijk altijd aan meerdere factoren: hoelang speelt het probleem al, waar komt het probleem vandaan, etc. Ook bij acute rugpijn kun je prima een shiatsu behandeling ondergaan. Mits je nog zelf lopend naar de praktijk kunt komen.

Effect behandelingen bij rugpijn

  • minder frequent rugpijn
  • weer makkelijker kunnen bewegen
  • de rugpijn beter beheersen door onder andere oefeningen

Intake gesprek

Na het intake gesprek (wat zijn eventuele andere klachten) en de diagnose wordt in de shiatsu behandeling bekeken hoe de rugpijn het beste behandeld kan worden. Een shiatsu massage helpt natuurlijk ook om stress en druk te verminderen.

Voor meer informatie en om zelf een shiatsu behandeling te ervaren, kun je altijd contact opnemen.

TOP