RSI

klachten behandelen met shiatsu

Wat kan het behandelen van RSI met shiatsu voor jou betekenen?

RSI en shiatsu

RSI en een shiatsu behandeling

Ervaar zelf de effecten van een shiatsu behandeling op je RSI klachten

Effect van shiatsu op RSI

RSI is een algemene verzamelnaam voor gewrichts- en spierklachten aan handen, polsen, armen, schouders, en/of nek. RSI is een afkorting van Repetitive Strain Injury. Het betekent letterlijk een blessure door een herhaalde belasting. Doordat je eenzelfde beweging steeds herhaalt ontstaat er een continue spierspanning die de problemen veroorzaakt.

Het carpaaltunnel syndroom valt onder rsi; een pijnlijke, slopende conditie die duim en vingers en vaak ook de polsen, ellebogen en andere gewrichten kan aantasten . Daarnaast bestaat ook nog het tarsaal tunnel syndroom, dit is vergelijkbaar maar dan aan voeten, enkels en onderbenen. Dit valt onder de noemer beroepsmatige zenuwaandoeningen.

Rsi heeft vaak zowel een lichamelijke als een psychische oorzaak. Bij chronische klachten kan shiatsu verlichting brengen en steun geven. Op deze manier komt het lichaam meer in evenwicht en krijgt meer rust, zowel geestelijk als lichamelijk. De bedoeling is natuurlijk dat de rsi klachten verminderen en/of verdwijnen.

De symptomen van rsi variëren van mild en ongemakkelijk tot ernstig en slopend.

  • tinteling of gevoelloosheid in vingers of handen, voeten of tenen
  • pijnscheuten in pols of onderarm en soms ook in andere delen van het lichaam
  • moeite met het vastpakken van kleine voorwerpen

Naar aanleiding van het verhaal van de cliënt en de diagnose worden bepaalde meridianen behandeld. De shiatsu behandeling zorgt ervoor dat blokkades in het lichaam opgeheven gaan worden. Het advies is om minimaal vijf shiatsu behandelingen te ondergaan om te kijken wat shiatsu voor de rsi klachten betekent en doet en welke invloed de behandeling op het lichaam heeft. Daarna volgt automatisch de beslissing om de shiatsu behandeling voort te zetten.

Goede oefeningen om het hele lichaam in beweging te krijgen zijn onder andere dansen, yoga en tai chi.

Effect behandelingen bij RSI

  • minder frequent pijn
  • de pijn is beter te beheersen door onder andere oefeningen
  • door het weglaten van bepaalde voeding geen of bijna geen pijn meer hebben

Intake gesprek

Na het intake gesprek (wat zijn eventuele andere klachten) en de diagnose wordt in de shiatsu behandeling bekeken hoe de RSI het beste behandeld kan worden. Een shiatsu massage helpt natuurlijk ook om stress en druk te verminderen.

Voor meer informatie en om zelf een shiatsu behandeling te ervaren, kun je altijd contact opnemen.

TOP