Opleiding Medisch Basiskennis

De opleiding medische basiskennis heb ik gevolgd bij Sonnevelt Opleidingen in Eindhoven. De opleiding heeft als basis de westerse reguliere geneeskunde en legt een link met de Oosterse traditionele geneeskunde, in mijn geval shiatsu.

De opleiding Westerse Medische Basiskennis geeft mij de benodigde kennis van anatomie, fysiologie en pathologie van het menselijk lichaam. Daarnaast krijg je bij de HBO opleiding MBK ook de vakken psychologie, farmacologie en de wetgeving met betrekking tot zorg. Farmacologie zodat je ook de interactie leert tussen ziektes en medicatie. Welke medicatie kan voorgeschreven worden bij welke ziektes. Wat zijn eventuele belangrijke bijwerkingen van bepaalde medicijnen. Hoe werken medicijnen nu eigenlijk, etc. Zeer belangrijk om te weten, om een goede shiatsu therapeut te zijn.

Deze kennis is onmisbaar voor een goede interactie tussen cliënt, reguliere arts en mijzelf. Medische BasiskennisHet is zeer belangrijk om te weten waar je cliënt over praat en wat de eventuele contra indicaties zijn bij een behandeling. Ook om in te schatten wat de gevolgen zijn van bepaalde trauma’s of ziektes.

Shiatsu behandeling

Hoe werkt shiatsu therapie, ervaar het zelf

TOP