Nekpijn of stijve nek verminderen

met guasha therapie

Wanneer je merkt dat je je hoofd niet meer naar links of rechts kunt bewegen, zit je nek al behoorlijk vast. Soms zelfs zo vast dat je arm of schouder ook vast begint te zitten of dat je hoofdpijn hebt die vanuit je nek ontstaat. Dan is het zaak om dit zo accuraat en snel mogelijk aan te pakken. Een guasha behandeling kan je daarbij zeker helpen.

nekpijn verminderen met guasha

Het effect van guasha

op nekpijn

vastzittende spieren

Wanneer je steeds meer last begint te krijgen van je nek en schouders is het belangrijk om je nek zo snel mogelijk weer los te maken. Voordat je zo veel last begint te krijgen dat je niet meer of moeizaam om kunt kijken. En dat je zelfs hoofdpijn krijgt of een stijve schouder/arm. Dan begin je te merken wat een beperking het is om niet soepel te kunnen bewegen.

Het is dus belangrijk om op tijd te beginnen met de guasha behandelingen. Of als je weet dat het een terugkerende klacht is in tijden van stress, plan dan als voorzorg een afspraak in voor een guasha behandeling.

losmaken van blokkades

Met guasha kunnen we zorgen dat de blokkades in je bindweefsel, die je spieren en pezen belemmeren, loskomen en verdwijnen. Meestal zijn daar wel een paar behandelingen voor nodig. Dit is volledig afhankelijk van de periode dat je al last hebt. En waardoor je nek vast is gaan zitten.

Tijdens de intake bij een eerste behandeling en na de eerste behandeling kunnen we vrij goed aangeven hoeveel behandelingen je nodig zult hebben. Je zult meteen na de eerste behandeling al een verbetering voelen. Hoe lang dat dat aanhoudt is wederom afhankelijk van de periode hoelang je al last hebt van de klacht.

Door het schrapen met de jadesteen en de olie en wat massage op de nek en schouders, eventueel worden de armen ook meegenomen, krijgt de energie weer de kans om te gaan stromen. En zullen de stramheid en hoofdpijn verminderen.

Guasha kan helpen bij:

  • nekpijn kan helemaal verdwijnen. Dit is helaas niet altijd zo, soms blijft het nodig om geregeld oefeningen te blijven doen
  • hoe eerder behandeling plaatsvindt, hoe beter het resultaat en hoe minder kans op blijvende pijnklachten, e.d.
  • in beweging blijven, zwemmen, helpt om fit en soepel te blijven

Na de behandeling

Na een guasha behandeling is het belangrijk om extra water of wat kruidenthee te drinken, zodat de ontgifting van het lichaam beter kan verlopen.

TOP