Migraine

klachten behandelen met shiatsu

Wat kan het behandelen van migraine met shiatsu voor jou betekenen?

Migraine en shiatsu

Migraine en een shiatsu behandeling

Ervaar zelf de effecten van een shiatsu behandeling op je migraine klachten

Effect van shiatsu op migraine

Als ex-migraine patiënt weet ik uit eigen ervaring wat het effect van shiatsu massage op migraine aanvallen is. Shiatsu en het aanpassen van mijn voeding heeft mij heel erg geholpen om deze aanvallen te verminderen.

Migraine hoofdpijn komt door een vernauwing van de vaten in het hoofd en gaat vaak gepaard met vlekken zien (aura’s), ontzettende hoofdpijn, misselijkheid, overgeven. Shiatsu massage helpt de energiestromen in het hoofd weer te laten stromen, zodat de vaten zich weer verwijden en de migraine hoofdpijn verdwijnt of minder wordt.

Ook belangrijk is om te weten wanneer een aanval zich aandient (de zogenaamde triggers/uitlokkers) en daar op in kunnen spelen, zodat de migraine wegblijft. Bijvoorbeeld bepaalde meridiaan punten, die met een migraine aanval te maken kunnen hebben, stimuleren, zodat de aanval niet doorzet!

Bij een shiatsu behandeling wordt gekeken welke organen uit balans zijn en waar de belangrijkste blokkades zitten. Hier wordt aan gewerkt tijdens een massage.

 

Effect behandelingen bij migraine

  • minder frequent een aanval tot helemaal geen aanvallen meer
  • de migraine aanvallen zijn beter te beheersen door onder andere oefeningen
  • door het weglaten van bepaalde voeding geen of bijna geen aanvallen meer krijgen

Intake gesprek

Na het intake gesprek (wat zijn eventuele andere klachten) en de diagnose wordt in de shiatsu behandeling bekeken hoe de migraine het beste behandeld kan worden. Een shiatsu massage helpt natuurlijk ook om stress en druk te verminderen.

Voor meer informatie en om zelf een shiatsu behandeling te ervaren, kun je altijd contact opnemen.

TOP