Migraine verminderen

met guasha therapie

Migraine kan je leven danig ontwrichten kan ik, helaas, uit eigen ervaring aangeven. Van werk, school tot gezellig met vrienden zijn soms lukt dat gewoon niet om een migraine aanval allesoverheersend is en je het beste in je bed kunt blijven liggen in een donkere kamer.

migraine verminderen met guasha behandelingen

Het effect van guasha

bij migraine

Vaak migraine aanvallen

Een voorbode van migraine kan een aura zijn of vlekken voor je ogen. De hoofdpijn is zeer heftig, bonzend of juist kloppend. De hoofdpijn zit vaak aan een kant van het hoofd, overgevoeligheid voor licht en geluid is bekend. Een aanval kan tussen de 2 uur en drie tot vijf dagen duren. Tijdens de intake zullen er veel vragen gesteld worden om de oorzaak, het ontstaan van de migraine te vinden. Door te weten waar de migraine vandaan komt, vanuit Oosters gezichtspunt, kan de behandeling met guasha starten.

Tijdens de guasha behandeling worden bepaalde meridianen behandeld die terugvoeren naar de oorsprong van de migraine klachten. Deze meridianen zijn, meestal, de nier-, blaas-, galblaas-  en levermeridiaan. Deze lopen onder andere aan de zijkant van het lichaam en over de rug. Naar het hoofd. Dus de nek wordt ook altijd meegenomen. Zelfs tijdens een migraine aanval, waarbij je nog (een beetje) kunt functioneren kun je een guasha behandeling ondergaan. Soms brengt dit instant verlichting omdat bijvoorbeeld je nek en schouders helemaal vastzitten. Soms is het gewoon beter om de aanval te ondergaan en na de aanval een guasha behandeling te ondergaan.

Blokkades bij migraine

Ook voeding speelt vaak een grote rol bij migraine. Voeding kan een trigger zijn, net als een stress moment in het leven. De migraine dient zich al aan, vaak voel je een aanval van tevoren aankomen door ander gedrag of extreem gevoelig voor geluid, geuren of licht en er gebeurt iets wat een extra stimulans is voor de migraine om door te zetten.

Door de behandelingen met guasha, het aanpassen van je voeding, meer bewegen zullen de migraine aanvallen verminderen.

Guasha zorgt ervoor dat blokkades en pijn verminderen of weg gaan, stimuleert de werking van de organen, regenereert en stimuleert de aanmaak van nieuw weefsel. Daarnaast vermindert het stress, bevordert het ontspanning van je lichaam en geeft nieuwe vitaliteit en brengt emoties in evenwicht. Je energie gaat weer stromen en de migraine kan verdwijnen!

Guasha kan helpen bij:

  • migraine kan na een aantal behandelingen wegblijven of veel minder vaak aanwezig zijn. Behalve bij te weinig drinken of verkeerde eetgewoontes
  • hoe eerder behandeling plaatsvindt, hoe beter het resultaat en hoe minder kans op blijvende pijnklachten, ed
  • het is belangrijk om eerst een diagnose van een arts te hebben om bepaalde andere (ernstige) ziektes bij migraine uit te sluiten

Na de behandeling

Na een guasha behandeling is het belangrijk om extra water of wat kruidenthee te drinken, zodat de ontgifting van het lichaam beter kan verlopen.

TOP