Methoden

Er zijn diverse shiatsu methoden te gebruiken tijdens jouw behandeling

Methoden shiatsu

Ervaar zelf wat een shiatsu behandeling voor jou kan betekenen

Vraag vrijblijvend informatie op

Verschillende behandelmethoden

Shiatsu

De laatste decennia hebben steeds meer genezingsmethoden van oosterse traditionele oorsprong hun weg naar het westen gevonden. Deze natuurlijke behandelmethoden als acupunctuur, shiatsu,  guasha, kruidengeneeskunde, moxa, etc. worden nu geaccepteerd en regelmatig toegepast. Shiatsu is hiervan een van de meest praktische, eenvoudige en toch effectieve behandelmethoden.

Bij de methoden worden verschillende manipulatietechnieken gebruikt, waaronder kloppen, strekken en wiegen en gewoon druk uitoefenen. Druk kan uitgeoefend worden met duimen, vingers, onderarm, ellebogen, handpalmen, voeten en knieën.

Er zijn verschillende behandelmethoden voor shiatsu, waaronder:

  • ontspanningsmassage
  • meridiaanmassage (Masunaga of TCG)
  • structurele shiatsu en meridiaan behandeling
  • stoelmassage

De shiatsu ontspanningsmassage en de meridiaanmassage kunnen in vier houdingen ontvangen worden. Namelijk in buikligging, rugligging, zijligging en zittend. De verschillende behandelmethoden zijn dus ook uitermate geschikt voor zwangere vrouwen, mensen met rugklachten of knieklachten. Er is altijd wel een geschikte manier te vinden die passend is. Stoelmassage vindt, vanzelfsprekend, plaats op een stoel.

Na een shiatsu massage is het gevoel van je lichaam en geest meestal lichter, evenwichtiger en ervaar je een gevoel van rust. Dit houdt meestal een paar dagen aan.

TOP