Maag lever darmen

Klachten verlichten met een shiatsu behandeling

Maag lever darm klachten

Spijsverteringsstelsel

Het spijsverteringsstelsel zit ingewikkeld in elkaar. Er kan dan ook van alles mis gaan. Het begint al bij het goed kauwen van voedsel, daarna komt het via de slokdarm in de maag. Daar gebeurt het een en ander wat weer helpt bij de vertering in het vervolgtraject. Dit traject bestaat uit lever, galblaas, alvleesklier en darmen. Als deze organen hun werk niet goed doen of kunnen doen, dan ontstaan er problemen in het lichaam.

Een van de voornaamste functies van de dikke darmen is o.a. het opnemen van water, zodat de massa die uit de dunne darm komt, ingedikt wordt. Als dit niet plaatsvindt dan ontstaat diarree.

Ontspanning

Met shiatsu kun je veel rust en ontspanning in je lichaam brengen. Dit is erg belangrijk bij maag, lever en darmklachten. Een gestresst lichaam werkt niet mee om de klachten te verminderen. Daarnaast wordt bij shiatsu gekeken welke organen (maag, lever, darmen of andere) uit balans zijn en waar de belangrijkste blokkades zitten. Hier wordt aan gewerkt tijdens een massage. Een shiatsu behandeling helpt om stress en druk te verminderen, wat natuurlijk ook een oorzaak van misselijkheid, maagpijn en buikpijn kan zijn.

Voeding

Zeker één op de tien mensen heeft last van pijnlijke darmen, maagpijn, ontstekingen, een opgeblazen buik en/of winderigheid. In de reguliere geneeskunde wordt vaak gezegd dat de patiënt er mee moet leren leven.

Met voeding kun je veel bereiken om pijn en ongemak te verminderen. Eet gezond en gevarieerd en let op met cafeïne.  Zodra je meer op je voeding let, bepaalde voedingsmiddelen eens 4 weken laat staan, weet je snel genoeg wat je wel en beter niet kunt eten. Belangrijk is om rustig te eten en goed te kauwen.

Ervaar wat shiatsu voor jou kan betekenen

Na het intake gesprek (wat zijn eventuele andere klachten) en de diagnose
kijken we tijdens behandeling hoe jij het beste behandeld kan worden.

Shiatsuook voor jou

Een behandeling kan je heel goed helpen om weer beter te worden

Neem contact op voor meer info +

Intake

Voordat je een eerste behandeling krijgt, vindt er een intake gesprek plaats waarin je klachten en symptomen worden besproken

Behandelplan

Na het intakegesprek en de eerste behandeling stellen we een behandelplan voor jou op, hoe jij het beste geholpen kunt worden

Evaluatie

Na een paar behandelingen vindt een evaluatie plaats. Op basis van de verbeteringen wordt het behandelplan toegespitst

TOP