Longen

en longklachten. Wat kan shiatsu doen voor jou

Met shiatsu kun je veel rust en ontspanning in je lichaam brengen. Dit is erg belangrijk bij klachten die samenhangen met de longen. Een gestrest lichaam werkt niet mee om je longklachten te verminderen.

Longen en longklachten

Ademhalen

Ademhalen doen we meestal onbewust. We hoeven nooit na te denken: moet ik ademhalen? Anders dan bij de hartslag kunnen we de ademhaling echter wel tijdelijk sturen door deze kort te onderdrukken of extra ademhalen. De ademhaling wordt gestuurd vanuit het ademhalingscentrum in  de hersenstam. Dit ademhalingscentrum regelt op basis van het koolzuurgehalte in het bloed de ademhaling en houdt zo de koolzuurconcentratie in het bloed vrijwel constant. Op deze manier  wordt tegelijkertijd het zuurstofgehalte van het bloed op peil gehouden.

Als je rustig adem haalt, wordt de borstholte vergroot: de ribben worden naar voren en omhoog getrokken en het middenrif plat zich af. Door die vergrotende beweging adem je ongeveer een halve liter lucht in. Bij grote inspanning, zoals bij het hardlopen, gaat je ademhaling veel sneller en dieper. De hoeveelheid lucht die je dan door een keer diep in te ademen binnen krijgt, kan wel tot vier liter bedragen. Als je weer uitademt, veert je borstkas weer terug in haar oorspronkelijke stand en krimpen de longen weer in elkaar.

Voeding, shiatsu en longen

Met voeding kun je veel bereiken longklachten te helpen verminderen. Eet gezond en gevarieerd en let op met melkproducten. Zodra je meer op je voeding let, bepaalde voedingsmiddelen eens 2 weken laat staan, weet je snel genoeg wat je wel en beter niet kunt eten. Belangrijk is om rustig te eten en goed te kauwen.

Daarnaast wordt bij shiatsu gekeken waar en hoe de longen uit balans zijn en waar de belangrijkste blokkades zitten. Hier wordt aan gewerkt tijdens een shiatsu behandeling en het helpt om stress en druk op je longen te verminderen. Meer zuurstof in kunnen ademen betekent dat je je automatisch beter gaat voelen.

Ervaar wat shiatsu voor jou kan betekenen

Na het intake gesprek (wat zijn eventuele andere klachten) en de diagnose
kijken we tijdens behandeling hoe jij het beste behandeld kan worden.

Shiatsuook voor jou

Een behandeling kan je heel goed helpen om weer beter te worden

Neem contact op voor meer info +

Intake

Voordat je een eerste behandeling krijgt, vindt er een intake gesprek plaats waarin je klachten en symptomen worden besproken

Behandelplan

Na het intakegesprek en de eerste behandeling stellen we een behandelplan voor jou op, hoe jij het beste geholpen kunt worden

Evaluatie

Na een paar behandelingen vindt een evaluatie plaats. Op basis van de verbeteringen wordt het behandelplan toegespitst

TOP