Hoofdpijn verminderen

met guasha therapie

Hoofdpijn is er in vele verschillende vormen. Dat kan variëren van een milde hoofdpijn die af en toe optreedt tot chronische hoofdpijn waarbij de nek ook vastzit. Daarnaast is er ook nog migraine. Deze intense hoofdpijn zit vaak aan 1 kant van het hoofd, soms gepaard gaande met vlekken of een aura.

hoofdpijn verminderen

Het effect van guasha

bij hoofdpijn

Vaak hoofdpijn

Naast hoofdpijn zijn de andere vaak voorkomende klachten een band om het hoofd, nekpijn, vastzittende nek en/of schouders, druk op de ogen, misselijkheid, constipatie, etc. Hierbij kan een guasha behandeling heel effectief zijn. In eerste instantie bepalen we waar de hoofdpijn vandaan komt. Dit kan vanuit de Oosterse geneeswijze vanuit verschillende invalshoeken worden bekeken. Het kan door vastzittende spieren/pezen zitten, te vaste fascia of bindweefsel, voeding komen, etc. Tijdens de intake zal dat duidelijk worden, zodat de behandeling gestart kan worden.

Bijvoorbeeld bij een stijve nek of vastzittende schouders geeft het schrapen over de huid direct verlichting aan de verkrampte spieren. Daardoor wordt de bloedtoevoer naar de hersenen verbeterd En hierdoor vermindert de hoofdpijn.

Blokkades bij hoofdpijn

Om de verkrampte spieren te verminderen en minder tot geen hoofdpijn meer te hebben, is het van belang om de guasha behandelingen in eerste instantie met regelmaat te laten uitvoeren. De guasha jade steen zorgt voor een verlichting van de klachten. Jade staat bekend om zijn helende eigenschappen. Samen met de guasha olie die gebruikt wordt, is het heilzame effect zeer groot. Door de guasha behandelingen komen er minder blokkades (de afvalstoffen die zich opgehoopt hebben) en worden de bloeduitstortingen minder zichtbaar. Het lichaam herstelt zichzelf weer.

Door het schrapen over de huid en kleine bloeduitstortingen te creëren, bewegen kleine deeltjes serum en bloed samen met afvalstoffen naar boven. Bloed dat zich niet binnenin een bloedvat of haarvat bevindt is een alarmbel voor het lichaam. Dus dan treedt het immuunsysteem van het lichaam in werking.

Guasha kan helpen bij:

  • hoofdpijn kan helemaal wegblijven. Behalve bij te weinig drinken of verkeerde eetgewoontes
  • hoe eerder behandeling plaatsvindt, hoe beter het resultaat en hoe minder kans op blijvende pijnklachten, ed
  • het is belangrijk om eerst een diagnose van een arts te hebben om bepaalde (ernstige) ziektes bij hoofdpijn uit te sluiten

Na de behandeling

Na een guasha behandeling is het belangrijk om extra water of wat kruidenthee te drinken, zodat de ontgifting van het lichaam beter kan verlopen.

TOP