Historie en gevolgde opleidingen Shiva & Ganesh

In vogelvlucht staan hier mijn opleidingen en cursussen die ik in de loop van mijn “shiatsu” jaren heb gevolgd en nog volg. In de afgelopen jaren heb ik veel geleerd op het gebied van Oosterse geneeskunde en het werken met energie op allerlei niveau’s. Daarnaast zorg ik er natuurlijk ook voor dat mijn kennis met betrekking tot het menselijk lichaam en geest op peil blijft met de medische basisopleiding volgens de PLATO eisen die ik gevolgd heb. Alle historie Shiva & Ganesh die ik opgebouwd heb in de afgelopen jaren staat hieronder in chronologische volgorde verwerkt.

HEDEN
JUNI 2015

Medische basiskennis volgens PLATO normen

Om mijn medische basiskennis op peil te houden en te blijven voldoen aan de eisen van zorgverzekeraars heb ik mijn HBO diploma medische basiskennis volgens de PLATO eisen gehaald. Weer nieuwe en uitgebreidere kennis opgedaan op het gebied van anatomie, pathologie, farmacologie, wetgeving mbt zorg en psychologie. Weer een zeer interessante opleiding afgerond!

MEI 2014

Master degree Reiki Usui methode

Na een jaar intensief werken aan mezelf door middel van opdrachten en lessen heb ik mijn master degree reiki volgens de Usui methode behaald. Wat was dit een mooie verdieping van de reiki.

OKT 2013

Workshop shiatsu met sensei Ohashi

1 Dag werken met de Ohashi Method. "Let your body works". Heel zachte manier van werken, goed voor ontvanger en gever. Ohashiatsu!

De 2e dag Ohashi Method: hoe kun je een zwangere het beste een shiatsu behandeling geven, met shiatsu helpen bij de geboorte van het kind en extra kennis bij het geven van borstvoeding. Zeer interessant, nieuwe invalshoeken gezien en gehoord.

JUN 2013

Kennismaking dr. Schüssler celzouten

Dit was mijn eerste echte kennismaking met dr. Schüssler celzouten van Pflüger. Mineraalzouten met een celregulerende en opbouwende functie. Deze tabletjes worden via de slijmhuid van de mond opgenomen en worden in de bloedsomloop naar de cellen getransporteerd. Vaststellen aan welke mineraalzouten een tekort is, gebeurt door o.a. een gezichtsanalyse.

MEI 2013

Opleiding aura- en chakra healing

Na 2 jaren op en neer reizen naar Amsterdam eindelijk de opleiding tot aura-chakrahealing met goed gevolg afgerond. Zeer nuttige opleiding en zeer veel kennis van de aura en chakra's opgedaan. Tijdens deze opleiding ook reiki 1 en reiki 2 volgens de Usui methode gevolgd.

APRIL 2013

Cursus Dorn Breuss methode

De cursus Dorn Breuss gevolgd bij Jos Dassen. Heel interessant. De Dorn methode gaat uit van een beenlengteverschil. Er wordt altijd gecorrigeerd in de beweging van het lichaam. De Breuss massage werkt in op fysieke en psychische spanningen. De st. Jansolie wordt ingewreven terwijl de wervelkolom voorzichtig wordt opgerekt.

OKT 2011

Opleiding tot shiatsu therapeut voltooid

Eindelijk kan ik al het geleerde volop, als volledig shiatsu therapeut in bedrijf brengen. Met dit diploma en de medische basiskennis kan ik lid worden van beroepsvereniging FAGT. Nu kan ik volop gaan werken met de energie van het lichaam. De opleiding heb ik gevolgd bij de Internationale Shiatsu School te Kiental (CH) en Westmalle (B).

JULI 2011

Postgraduaat cursus Central Channel

Door het werken met het centrale kanaal (o.a. wervelkolom, Du Mai meridiaan) wordt het immuunsysteem sterker, zodat de energie vrij kan stromen door de ruggengraat. Zachte aanrakingen om blokkades op te heffen. Zeer zachte manipulaties.

JUNI 2011

Medische basiskennis

Het diploma van de opleiding medische basiskennis gehaald. Heel veel kennis opgedaan op het gebied van het menselijk lichaam en de pathologie in relatie tot de Oosterse geneeskunde. Zeer interessant en belangrijk om te weten en bij te houden.

OKT 2010

Structurele Shiatsu

Het corrigeren van wervels, beenlengteverschil, bekkenscheefstand, schouders. Het werken met bindweefsel, spieren, etc. Bij structurele shiatsu werk je met de energie van het lichaam. Een wervel die verkeerd staat, heeft invloed op het lichaam en de geest. Bijvoorbeeld met hoofdpijn als gevolg.

DEC 2008

Oprichting Shiva & Ganesh

Mijn eerste lessen shiatsu/tcm heb ik met veel plezier gevolgd. Nu kan ik de opgedane kennis verwerken in de behandelingen die ik geef aan vrienden en familie. Shiva & Ganesh is een feit.

NOV 2008

Start opleiding tot shiatsu therapeut

Eerste kennismaking met de achtergronden van shiatsu en TCM. 1e twee weken opleiding in Zwitserland (Kiental) achter de rug. Hier ga ik zeker mee verder. Dit is nog maar het eerste jaar.

2008 START Shiva & Ganesh

Shiatsu behandeling

Hoe werkt shiatsu therapie, ervaar het zelf

TOP