Guasha

en de kunst van de jade steen

Guasha en jade steen

Veel Chinese zakenmensen hebben een stukje jade in hun broekzak, dit zou helpen bij onderhandelingen en rechtvaardigheid.

Andere stenen die bij guasha gebruikt kunnen worden, zijn buffelhoorn of de Bian steen.

Guasha

wat is het

Wat is guasha

Vanuit veel oude culturen in het Oosten is jade een steensoort waar magische krachten aan worden toegekend. Jade is een steen die bij China hoort, veel symbolische beelden werden ervan gemaakt. Jade is het symbool van barmhartigheid, wijsbegeerte, rechtvaardigheid, onbaatzuchtigheid en moed.

De groene jade helpt mensen die niet in evenwicht zijn door de harmonie die het uitstraalt. Het wordt geassocieerd met de hartchakra. Een jade steen wordt op de blote huid gedragen en behoedt de drager tegen letsel, bevordert zelfredzaamheid en zorgt voor innerlijke rust.

Op emotioneel gebied kan jade helpen om negatieve gevoelens los te laten en het leven minder ingewikkeld te laten lijken. Het wordt gezien als een “droomsteen”, die als op het voorhoofd gelegd, zorgt voor dromen vol met inzichten.

Fysiek is jade een steen die vooral op nieren en blaas werkt, zodat de uitscheiding van afvalstoffen bevorderd wordt. Een reinigende steen dus, die stimuleert dat gifstoffen makkelijker het lichaam kunnen verlaten. Naast de werking op nieren en blaas, werkt de jade ook op het herstellen van celvorming, skeletopbouw en heelt het ook hechtingen. Een jade steen bestaat uit magnesium en calcium.

speciale kruidenolie

De speciale olie die gebruikt wordt bij guasha is gemaakt van diverse Chinese kruiden. Deze olie werkt verwarmend, bevordert de bloedcirculatie en werkt diep in op het lichaam. Elk van de kruiden heeft zijn eigen werking als ontgifting, warmte, ontspanning, etc. Er wordt geen willekeurig andere olie gebruikt omdat deze bestanddelen kan bevatten die reacties van het lichaam kunnen geven.

Deze speciale “guasha olie” is een beschermer voor de huid en door deze olie te gebruiken gaat de ontgifting sneller.

Ervaar zelf wat een guasha behandeling voor jou kan betekenen

Vraag vrijblijvend informatie op
TOP