Gewrichten en spieren

Spierpijnen en gewrichtspijnen verlichten met een shiatsu behandeling

Spieren en gewrichten

Problemen gewrichten en spieren

Onder problemen met gewrichten en spieren vallen zwelling, ontstekingen, stijfheid, spanning, zwakte,  kramp en pijn, etc. Deze komen het meeste voor in rug of nek, maar kunnen zich in principe in elk deel van het lichaam voordoen, zoals rsi.

De meer bekende aandoeningen aan botten en gewrichten zijn bijvoorbeeld platvoeten, scoliose, slijmbeursontsteking, artritis, osteoporose, reuma, etc.

Vaak worden spierontspanners en andere medicijnen voorgeschreven om problemen aan spieren en gewrichten te verlichten.

De oorzaak van de klacht wordt vaak niet gevonden. Bijvoorbeeld lage rugpijn en schouderklachten worden in de Oosterse geneeskunde vaak gelinkt aan het energiepatroon van de darmen of nieren.

De lage rugpijn en schouderklachten staan niet op zichzelf; er zijn meerdere problemen die de patiënt niet direct linkt aan de pijn in de rug en schouders. Denk dan aan bijvoorbeeld spijsverteringsklachten of emoties als angst of frustratie.

Shiatsu en gewrichtsklachten

Een shiatsu therapeut houdt met deze klachten rekening en de shiatsu behandeling wordt daarop aangepast. Daarnaast kan een aanpassing van het voedingspatroon en het doen van oefeningen verlichting van de klachten bieden.

Allerhande klachten op het gebied van spieren en gewrichten zijn met shiatsu te behandelen. Zoals ook hernia of ischias goed te behandelen zijn met shiatsu.

Ervaar wat shiatsu voor jou kan betekenen

Na het intake gesprek (wat zijn eventuele andere klachten) en de diagnose
kijken we tijdens behandeling hoe jij het beste behandeld kan worden.

Shiatsuook voor jou

Een behandeling kan je heel goed helpen om weer beter te worden

Neem contact op voor meer info +

Intake

Voordat je een eerste behandeling krijgt, vindt er een intake gesprek plaats waarin je klachten en symptomen worden besproken

Behandelplan

Na het intakegesprek en de eerste behandeling stellen we een behandelplan voor jou op, hoe jij het beste geholpen kunt worden

Evaluatie

Na een paar behandelingen vindt een evaluatie plaats. Op basis van de verbeteringen wordt het behandelplan toegespitst

TOP