Dorn therapie

Hoe werkt Dorn therapie

De Dorn therapie is een zachte behandeling om gewrichten en wervels te corrigeren. De basis van de therapie is altijd het bepalen van het beenlengteverschil. Verschillen van een paar mm tot cm in het enkel-, knie-, en heupgewricht worden met Dorn genivelleerd. Bij een beenlengteverschil ontstaat er een bekkenscheefstand en van daaruit verschuiven er wervels door het ontstane spanningsgebied in de bekken.

Dorn therapie rug

Het effect van Dorn therapie

op je lichaam

Dorn therapie

De Dorn therapeut geeft met de duim een zachte weerstand en de client maakt een bepaalde beweging. Tegelijkertijd maakt de therapeut het bindweefsel los, waardoor de doorbloeding van de huid beter wordt. De therapie vindt altijd plaats binnen de grenzen/beperkingen van het lichaam, niets gebeurt geforceerd.

De correcties vinden plaats van de gewrichten van de knie, de enkel en het heupgewricht. Vervolgens vinden er ook correcties plaats van het SI-gewricht, bekken, wervelkolom, schouders, nekwervels, sleutelbeen en de armgewrichten.

Contra indicaties:
Ondanks dat de Dorn therapie zeer zacht werkt, zijn er bepaalde situaties waarbij deze methodiek niet toegepast kan of mag worden, zoals:
– tumoren op wervels of gewrichten
– recente botbreuken
– Osteoporose of botontkalking
– Acute hernia of spit, niet zelfstandig kunnen bewegen
– Bij griep of koorts

Bij de behandeling wordt Johannesolie (st. Jansolie) gebruikt. Bij zwangerschap kan gebruik hiervan contracties van de baarmoeder opwekken. Vertel uw therapeut dus altijd wanneer u zwanger bent.

Breuss massage

De Dorn therapie wordt bijna altijd afgesloten met een Breuβmassage. Dit is een energetische massage die er tevens voor zorgt dat de wervelkolom op zijn plaats blijft (bij zwangerschap niet masseren met Johannesolie, zie contra indicatie). De Dorn Breuss methode heeft geen negatieve bijwerkingen. Je hebt na de Dorn therapie een fijn en ontspannen gevoel! De Dorn therapie is prima af te wisselen met guasha of shiatsu therapie.

Let op:
Na behandeling met Johannesolie niet in fel zonlicht of onder de zonnebank gaan , dit kan namelijk brandwonden tot gevolg hebben.
De eerste 2 à 3 dagen na de Dorn therapie geen zwaar werk doen en/of niet te zwaar tillen, zodat het effect van de behandeling zo groot mogelijk is.

Beweeg en wees bewust van je lichaam. Voel wat er gebeurt. Rustig bewegen is prima!

Dorn Breuss kan helpen bij:

  • lage rugpijn
  • bekkeninstabiliteit
  • beenlengte verschil
  • SI gewrichtsklachten
  • Hoofdpijnen /migraine
  • Schouder, rugklachten
  • Kniepijn
  • Concentratieproblemen, onrust, hyperactiviteit
  • Spijsverteringsklachten

Na de behandeling

Na een Dorn Breuss behandeling is het belangrijk om extra water of wat kruidenthee te drinken, zodat je de vrijkomende afvalstoffen snel kwijt bent!

TOP