Warning: Use of undefined constant W3TC_POWERED_BY - assumed 'W3TC_POWERED_BY' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/malashop/public_html/shiva-ganesh/wp-content/plugins/google-webfont-optimizer/google-webfont-optimizer.php on line 342
wat is cupping | waar komt het vandaan | wat doet cupping

Cupping

in het Arabisch Hijama

cupping rug

Cupping komt in vele werelddelen voor. Al eeuwenlang. Het Arabische Hijama betekent vacuüm zuigen van de huid.

Cupping maakt gebruikt van cups (kopjes) van glas of van plastic en creëert een vacuüm op de huid. Dit kan zorgen voor een betere doorbloeding van de huid.

Cupping

wat is het

Wat is cupping

Een eeuwenoude techniek die het lichaam helpt om in balans te komen en te blijven. Recent wat meer in het nieuws omdat ook Olympische atleten als Michael Phelps (USA zwemmer) gebruik maken van cupping. De methode zorgt voor een betere doorbloeding en een sneller herstel van de spieren bij inspanning.

Oorsprong

De oorsprong van cupping lijkt China. In hele oude Chinese geschriften spreekt men al van cupping technieken bij slangenbeten, huidaandoeningen en koortsaandoeningen. Ook in andere werelddelen vindt men aanwijzingen dat men cupping al eeuwen gebruikte.

Een beroemde taoïstische alchemist en kruidendokter, Ge Hong, oefende naar verluidt voor het eerst cupping uit. Hij leefde van 281 tot 341.

Yin en Yang

Taoïsten geloven dat cupping de balans tussen yin en yang, negatief en positief, terugbrengt in het lichaam. Door het terugbrengen van balans in het lichaam krijgen ziekteverwekkers minder kans. Ook de doorbloeding van het lichaam kan sterk verbeteren. En pijn kan verminderen.

De cups plaats je op bepaalde plaatsen van het lichaam. Hierbij kan op die plekken de doorbloeding verbeteren. En zorgt het voor minder spierspanning. Door spierspanning te verlichten verbetert de algehele doorbloeding in het lichaam. Wat het herstel van het lichaam, na inspanning, bevordert.

cups

Je gebruikt glazen cups (kopjes). Deze verwarm je vanbinnen met vuur om zo een vacuüm in de cup te creëren. De cup plaats je direct op de huid zodat de huid en spierlaag naar boven worden getrokken. Om te masseren met cups gebruik je altijd de glazen cups.

Je kunt ook plastic cups gebruiken die je vacuüm maakt met een pompje of met een rubberen balletje.

glazen cups voor cupping

Ervaar zelf wat een cupping behandeling voor jou kan betekenen

Vraag vrijblijvend informatie op
TOP