Chakra healing

Hoe werkt chakra healing

Tijdens de healing zit je op een krukje. Hoe je het ervaart, is voor iedereen weer anders. Soms een plaatselijk warmtegevoel of juist koude, gevoel dat energie begint te stromen, diepe ontspanning, etc.

Een chakra healing kan ook prima aan kinderen worden gegeven.

Chakra healing

Het effect van chakra healing

op je lichaam

Conditie chakra's bepalen

Bij chakra healing wordt allereerst naar het aura als totaal gekeken. Hierna worden de chakra’s een voor een gecontroleerd. Bij een chakra healing bekijk ik per chakra de conditie van het chakra (energiebalans, etc.) en waar eventueel een blokkade zit. Door een blokkade kan de energie tussen de chakra’s onderling niet goed doorstromen. Wat weer klachten kan veroorzaken. Door een chakra healing zal de energie weer beter gaan stromen, zodat er ook weer een goede verbinding tussen de chakra’s komt. Wat de balans van je lichaam weer ten goede komt.

Tijdens de chakra healing kun je vaak al meteen voelen dat de energie weer begint te stromen, alsmede een ontspanning in je lichaam. Het zelfgenezend vermogen van je lichaam komt weer op gang.

Wat is een chakra: Chakra’s maken een onlosmakelijk en belangrijk deel uit van het lichaam en energiesysteem. Elk afzonderlijk chakra vertegenwoordigt een deel van het energiesysteem; ze geven structuur. De chakra’s hebben elk hun eigen karaktereigenschappen. Daarom hebben ze ook een duidelijk nauwe samenwerking met je lichaam, gevoelens en gedachten. Een chakra staat in verbinding met de endocriene klieren (hormoonproductie) en het zenuwstelsel.

7 Hoofdchakra's

In een healing of chakra healing houd ik me hoofdzakelijk bezig met de 7 hoofdchakra’s:

 • Kruinchakra (de kruin, boven op het hoofd). Kleur is violet, goud, wit. Eigenschap is inzicht. Staat voor het ware weten.
 • Derde oog of voorhoofdchakra (thv het voorhoofd, in het midden, iets boven de ogen). Kleur is indigo. Eigenschap is helder waarnemen, intuïtie.  In balans betekent leven volgens je intuïtie.
 • Keelchakra (thv de keel). Kleur is blauw. Eigenschap is communicatie en creativiteit. In balans kun je je toekomst creëren door duidelijk en helder te communiceren.
 • Hartchakra (in het midden van borst). Kleur is groen/roze. Eigenschap is liefde. Staat voor het aangaan van relaties en liefde in het algemeen.
 • Zonnevlecht chakra (thv de bovenbuik, onder borstbeen). Kleur is geel. Eigenschap is kracht, wil, macht. In balans staat derde chakra voor het individu.
 • Navel of sekschakra (in de onderbuik, tussen navel en schaambeen). Kleur is oranje. Eigenschap is plezier, verlangen, seksualiteit. Staat voor beweging, circulatie en emoties.
 • Wortelchakra (thv het schaambeen, achterzijde bij stuitje). Kleur is rood. Eigenschap is aarden, overlevingsmechanisme. Het fundament van de mens.

Chakra healing kan helpen bij:

 • diepe ontspanning kunnen ervaren
 • beter in balans komen
 • beter kunnen voelen en beoordelen
 • persoonlijke ontwikkeling

Na de behandeling

Na een chakra healing is het belangrijk om extra water of wat kruidenthee te drinken, zodat de ontgifting van het lichaam beter kan verlopen.

TOP