Diverse behandelwijzen

In mijn praktijk maak ik naast de shiatsu behandelingen ook gebruik van andere behandelwijzen. Een behandeling kan bestaan uit enkel technieken als bijvoorbeeld shiatsu. Daarnaast maak ik in mijn shiatsubehandelingen vaak ook gebruik van aurahealing of reiki. Mochten er dusdanig ernstige blokkades in het lichaam zijn, dan kan ik ook adviseren om een plaatselijke guasha behandeling te doen of technieken uit de Dorn Breuss methode. In een shiatsubehandeling worden sowieso extra technieken die ik tijdens mijn opleiding en/of postgraduaat cursussen heb geleerd, gebruikt.

Guasha

Guasha is het schrapen over de huid met een jade steen (geneeskrachtige steen) waardoor blokkades los en naar boven komen en kunnen afgevoerd worden door de huid. Zeer snel werkzaam bij acute problemen. Je kunt het vergelijken met een bindweefselmassage. Het effect is hetzelfde, alleen minder pijnlijk dan een bindweefselmassage.

Dorn Breuss methode

De Dorn therapie is een zeer milde methode om mensen met wervel-, gewrichts- en rugklachten pijnvrij te maken. Ook bij jarenlange last van deze klachten. Het is absoluut geen “kraken” van de wervels/gewrichten. Na de Dorn behandeling volgt, meestal, de Breuss massage. Dit is een energetische massage die er tevens voor zorgt dat de wervelkolom op zijn plaats blijft (bij eventuele wervelcorrecties).

Aurahealing - Chakrahealing

Aurahealing is het beste te omschrijven als het checken en schoonmaken van blokkades in het aura. Blokkades in het aura hebben invloed op de totale balans, zowel lichamelijk als mentaal. Daarnaast het toevoegen van energie op plaatsen waar het nodig is. Bij een chakra healing wordt gekeken of de verschillende chakra’s in balans zijn, zodat de energie tussen de chakra’s onderling goed kan stromen. Chakra’s worden gecheckt en gebalanceerd.

Boeken - Info

TOP