Angst

Angsten behandelen met shiatsu

Wat kan het behandelen van angst met shiatsu voor jou betekenen?

Angsten en shiatsu

Angst en een shiatsu behandeling

Ervaar zelf de effecten van een shiatsu behandeling op je angsten

Shiatsu bij angsten

Je knieën knikken, je hart bonst, je hebt het benauwd, je voelt je duizelig of misselijk en het zweet breekt je uit. Allemaal ervaringen die iedereen zal herkennen. Angst vormt dan ook gewoon een deel van ons leven.

Anders wordt het als het gaat om situaties waarbij iedereen het er eigenlijk over eens is dat er geen werkelijk gevaar dreigt. Bij voorbeeld bij angst voor spinnen of andere kleine onschuldige diertjes, nieuwe situaties, voor drukke winkels of, wat heel vaak voorkomt, de angst voor paniek: dat iemand ziet dat je beeft of bloost of dat het zweet je uitbreekt. Dit soort angsten kunnen ernstige beperkingen met zich meebrengen.

Dit komt meestal omdat angst hand in hand gaat met vermijding. Het is immers een onaangename situatie, waardoor het vanzelf spreekt dat je de situatie die je angstig maakt uit de weg zal gaan. In de praktijk komt het er dan echter op neer dat je meer en meer situaties gaat vermijden en uiteindelijk steeds meer beperkingen gaat ervaren.

Er zijn talloze bronnen die je angst in kunnen boezemen.

Veel voorkomende angsten zijn: kleine ruimtes, moeten presteren, het donker, gepest worden, pijn, vuil en viezigheid, bloed, grote groepen mensen, lawaai, brand, hoogtevrees, geesten, enz.

Hevige angst gaat vaak gepaard met lichamelijke verschijnselen als een verhoogde hartslag en bloeddruk, hartkloppingen, duizeligheid, droge mond, pijn in de borst, misselijkheid, kortademigheid en hoofdpijn. Ook kan er sprake zijn van een bleke gelaatskleur, zweten, een verhoogde productie van adrenaline in het bloed, en stoornissen in de spijsvertering.

Psychologisch gezien gaat het gepaard met een vaag gevoel van dreiging of gevaar. Soms kan angst een symptoom zijn van stress. De lichamelijke symptomen worden wel gezien als een manier waarop je lichaam zich voorbereidt op bedreiging van buitenaf. Angst kan ook gepaard gaan met depressiviteit. Je ziet het vaak in de gelaatsexpressies.

Effect behandelingen bij angst

  • meer rust en ontspanning
  • rustigere energie, zorgt voor het beter kunnen omgaan met je angsten
  • betere beheersing van je angsten door ademhalings-, stretch en yoga oefeningen

Intake gesprek

Na het intake gesprek (wat zijn eventuele andere klachten) en de diagnose wordt in de shiatsu behandeling bekeken hoe je angsten het beste behandeld kunnen worden. Shiatsu behandelingen  zorgen sowieso voor meer rust in lichaam en geest.

Voor meer informatie en om zelf een shiatsu behandeling te ervaren, kun je altijd contact opnemen.

TOP